kerana pose, inilah jadinya

Monday, March 17, 2008

dah dua hari ni aku duk ganti pose. dah lama nak pose tapi asyik telupa la, pastu takleh la, jadi baik aku setelkan sebelum maghrib lagi lambat. tak sanggup rasanya ganti pose waktu summer. subuh 3am dan dawn at 9pm.

so hari ni kiterang berdua je kat rumah. the hubby went to soccer tournament nun di warwick, dan aku pon pose. biasa la pose-pose nih, nafsu makan tu sentiasa begelora huhuhu aku teringatkan beskut oreo yang aku beli ari tu, dan sesaja google resepi bes. huuih the images of those scrumptious oreo cupcakes/oreo cheecakes got me drooling. teruk sungguh..

aku mula bajet dalam kepala apa ingredients yang ada, dan agak problem bila butter ada sket je. camne nak buat cupcake tu. ikutkan hati memang aku dah gerak gi supermarket carik butter dan shopping groceries sket tapi memikekan nak angkut kereta aaqilah turun tangga, satu kerja gak tu. kalu laa the hubby ada sekarang nih sighh

tetiba aku teringat aku ada satu resepi yang doesn't need butter but veggie oil. tapi problem lain lak, minyak masak aku pon agaknya dapat 1/2 cup je, olive oil banyak le. pike punya pike, aku rasa go for it. terus aku kluakan sume menda dan buat, sebenanya aku alter sket resepi mengikut apa yang ada je laa, in terms of veggie oil nih.










my sukati-style oreo muffin
2 cups tepung 1 cup veggie oil (in my case nih 1/2 cup veggie oil + 1/2 cup melted butter) 1 cup susu 1 cup gula 2 eggs 1 tsp garam 1 tsp sodium bikarbonat 2 tsp baking powder 1 tsp vanilla extra - up to u, choc chips, pisang, cherry, oreo pon bole *mix all, bakar 180 celcius dalam 10-12 mins or sampai masak.

good luck!!

You Might Also Like

2 comments

  1. hass..tu cupcake yg ko buat ek? soo yummy la dude..terliur seh

    p/s: rasa nak geget² la pipi aqilah nih..hehehe

    ReplyDelete
  2. turpentine chaserSat Mar 22, 02:39:00 AM

    nakk nakk...

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images