pencarian bermula

Sunday, November 01, 2009

officially it's all begun

cheh macam apa je, padahal baru nak mencari kerja. ye people, saya baru nak mencari kerja semula. inilah antara proses yang boleh tahan agonizing akan tetapi exciting dalam masa yang sama. nak kena pergi interview balik, ish malas boleh tahan. akan tetapi dalam masa yang sama juga ialah peluang untuk mengasah semula skills yang sudah agak rusty itu. tak pergi maka tak cuba. tak cuba maka tak merasa. ada rezeki ada lah melekat tu, insyaAllah..

o.h ada menasihatkan aku agar menjadi lebih poyo dalam menjadi kerja idaman. bby awak kena cakap pung-pang pung-pang, jangan jadi pessimis, jadilah over enthusiastic. cakap biar berapi dan nampak power walau hakikatnya awak tatau apa. apa yang awak tatau itu kemudian cerita, kita blajar dan cover baek punya. kalau boleh kasi slang berbelit-belit lidah ok, jangan tak terbelit. orang yang modest ni macam susah je.

isk isk inilah dilemanya. aku tak pandai berlakon. kadang tu bila nak menipu je cepat sangat terkantoinya. haish..

jadi siva, lina adalah kawan baik baru aku sekarang ni. hi siva, hi lina..

bismillah..

notakaki: aku ada rasa guilty kat sorang kawan aku ni sebab decline last minit. so sori ye =(

You Might Also Like

3 comments

  1. teruskan usaha, all the best has!

    ReplyDelete
  2. tq ani. nanti kalu balik, kasi tau la. mana tau sempat kita nak lepak2 minum ke heheh..

    ReplyDelete
  3. MARI JOIN AKU JADI PTD! go to www.spa.gov.my. isi borang SPA8i.

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images