Nihongo Lesson 1

Saturday, October 27, 2007

hajime mashite.yoroshiku onegaishimasu.

Last friday aku dan the hubby ke klia menjemput labmatenya yang datang holiday ke sini. Dia dari UK dan his koibito dari jepun. by the way,mamat ni japanese.

girlfriend soichiro yang datang dari jepun ni sampai around 6pm.she speaks english very little,and we can speak japanese very little jugak.soichiro ni plak sampai dalam pkl 9.kesian jugak kat awek dia kena tunggu dalam 3 jam tu.

having the opportunity to speak with japanese in nihon-go overwhelmed me,as i only managed to smile most of the time.i went blank and the hubby did most of the talking.klaka je,dalam kepala aku sangat busy nak ingatkan balik vocabs yang aku rasa byk dah lupa.the hubby lak bole kasi lak ayat-ayat suh aku translatekan tapi bila apa pon tak hengat nak buat camne kan.

doko de tabemashita ka.adakah ayat ni betul atau tak?aku pon tak sure akakakkaaa tapi sape tere kasi teka la apa maksudnya.

daijoubu

You Might Also Like

1 comments

  1. "dah makan ke?", "nak makan ke?"

    ReplyDelete

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images